28 maaliskuu 2018

TERVETULOA BLOGIEN ÄÄREEN

TERVETULOA BLOGIEN ÄÄREEN

TERVETULOA

hyvä lukija uuden blogipalstan äärelle. Olen pitkään haaveillut ja ajatellut oman blogipalstan pitämisestä, omien ajatusten kirjoittamisesta Sinulle.  Samaan aikaan olen epäröinyt kirjoittamista, elämmehän aikaa, missä kirjoitetaan enemmän kuin milloinkaan aiemmin. Esimerkiksi olen ymmärtänyt, että kirjojen painosmäärät ovat pienentyneet, mutta samanaikaisesti markkinoille tulevien eri kirjojen lukumäärä kasvaa.  Hienoa – onhan kirja aina aarre.  Minulle kirjaston kirjojen poistokirppis on tärkeä paikka – yhä uudelleen hämmennyn sitä, että eurolla voi saada aikamoisen aarteen. 

Mutta kirjoittamiseen; olen siis epäröinyt kirjoittamista tänä kirjoittamisen valtakautena. Mahtuvatko kirjoitukseni enää mukaan, onko niille tilaa?  Uskon, että on.  Koen, että minulla on tärkeää sanoitettavaa liittyen suomalaiseen työelämään, ihmisten hyvin- / pahoinvointiin, arjen ilmiöihin, elämän paradoksaalisuuteen, muutosmyllerryksiin jne.  Itselläni on tapana pohtia ja fundeerata, tehdä havaintoja erilaisista ilmiöistä. Näen ja koen ristiriitaisia kehitystrendejä ajassamme.  Näistä, ja varmaan monesta muusta, tulet saamaan maistiaisia.

Kohdallani valokuvaus ja kirjoittaminen ovat veljiä keskenään.  Valokuvaus kiinnostaa minua samoin kuin kirjoittaminen. Arjessa molemmat ovat jääneet aivan liikaa lapsipuolen asemaan. Olen kuitenkin tehnyt itselleni lupauksen, että uusilla sivuillani olevat kuvat tulevat olemaan itse ottamiani.  Tämä lupaus osaltaan pakottaa pitämään kameraa aiempaa tiiviimmin matkassa.  Maailma on kameran etsimen läpi katsottuna kaunis; se on ikuistamisen arvoinen. Samoin kuin maailmamme on sanoittamisen arvoinen – yhä uudelleen ja uudelleen.

Joten, ei muuta kuin liikkeelle. Hyviä hetkiä blogitekstien äärellä.